אני יוסי ממן, פעיל המעברה הייתי חלק מקבוצה שהקימה את תנועת "בני השכונות" הפעילות שלנו, שנמשכה 8 שנים , הובילה ליצירת חוק הדיור הציבורי שנועד להבטיח את זכויות הדיור של בני השכונות.
הבאתי כאן את פרוטוקול הפגישה הראשונה שלנו עם נציגי משרד השיכון. בפרוטוקול ניתן לראות בבירור את הדרישות שלנו ואת הבסיס העקרוני למאבק של הדיור הציבורי. חשוב שידעו שאנחנו פעילי השכונות עשינו עבודה שהבטיחה את הזכויות שלנו ואפשרה צדק הסטורי לבני השכונות לקנות את הדירות שלהם ב90% הנחה. לצערי החוק הוקפא ואפשר לראות שהבעיות שבשבילם החוק נוצר קיימות שוב.
הפעילות שלנו נעשתה בלי אינטרס פוליטי של ימין ושמאל, והוצאנו כסף מכיסינו כדי שהיא תצא לפועל. כתוצאה מהעבודה שלנו קמו עמותות רבות כמו סינגור קהילתי, ידיד, שתיל ועוד אחרות שפועלות בשכונות.
אני קורא קודם כל לשחרר את החוק ולאפשר לאנשים לקנות את הדירות שלהם כפי שהחוק מצווה, בהנחה של 90% כפי שמגיע להם. אני קורא להחזיר את הכסף של הדיור הציבורי ולעשות בו שימוש שבשבילו הוא נועד- לבנות דירות של דיור ציבורי וכמובן לאפשר לבנים ממשיכים לחיות בדירות שבהם הם נולדו עם אותם זכויות של ההורים.
"במהלך השנים דיירי הדירות הציבוריות לא זכו להכרה בזכויות כלשהן בדירותיהם על פי חוק… זכויות אלו לא הוכרו על ידי החברות המשכנות כזכויות העוברות ל"בנים ממשיכים", אלה סומנו על ידי משרד השיכון כפולשים, כעבריינים… אנו מדברים על רציפות של זכויות מתוך היגיון הסטורי המעניק יחס שווה לכל מגזרי האוכלוסיה… למשל חלוקת הקרקעות ובתים לבני המושבים והקיבוצים על פי מפתח של העדפה מתקנת המנומק הסטורית. מפתח זה צריך שיהיה תקף גם ביחס לבני השכונות"
פרוטוקול הפגישה הראשונה של תנועת בני השכונות עם משרד השיכון 18.2.96. עמוד 1
פרוטוקול הפגישה הראשונה של תנועת בני השכונות עם משרד השיכון 18.2.96. עמוד 2
פרוטוקול הפגישה הראשונה של תנועת בני השכונות עם משרד השיכון 18.2.96. עמוד 3
דיון
אין תגובות.