רשומות אישיות

"גם לחורף יש סוף, תנו לזעם להתחיל את הקיץ!"

Image

הצהרת כוונות של קבוצות המעברה והלא נחמדים, קיץ 2013

זעקה חזקה עולה ונשמעת מכל רחבי הארץ. היא מהדהדת בשכונות ובפריפריה, ברחובות ובבתי המעצר, במשרדי ההוצאה לפועל והביטוח הלאומי. זוהי זעקתם של המדוכאים, של אלה אשר נדחפו לשוליי החברה במדיניות מכוונת של הממשלות לדורתיה. אימהות חד הוריות, נשים, מזרחים, ועוד קהילות מדוכאות. אלה מייצגים בשבילנו את עמוד השדרה של המחאה ואת קולותיהם אנו מנסים לדחוף למרכז.

מחאת 2011 הייתה תחילת הסיפור, התעוררות מסיוט, צעקה בחשכת הלילה, אך אנו זקוקים ליותר מכך. המאבק ממשיך, והוא מעולם לא התחיל או נגמר ברוטשילד. לנו אין שנתיים של סבלנות שמבקשים נציגי הממסד. אנו חיים בצורות שונות של סבל כבר עשרות שנים, ירושה של דיכוי שהורינו וסבינו חוו. ילדי תימן האבודים, וואדי סליב, הפנתרים השחורים, תנועת האוהלים, ההיסטוריה שלנו רוויה בדמם של אין ספור דוגמאות של התנגדות לדיכוי שאינו נגמר. את אותה רוח, אותו זעם, אותו כח אנו מתכוונים להמשיך ולהעצים. ולכן, נציגנו יהיו אימהות חד הוריות, נשים, מזרחים, וקהילות אחרות מהשכונות והפריפריה. אלה שההגמוניה אינה נותנת להם מקום ומרחב להביע את דרישותיהם. אלה שאת פרצופם לא ראינו מספיק (ולא במקרה) במחאת 2011.

המחאה השנה תהיה לא נחמדה. הבחירות עברו, והממשלה הנוכחית אינה מתכוונת לעשות את השינויים הנדרשים. להיפך, הם מתכוונים להמשיך במסורת הממשלות הקודמות ולהמשיך ולקצץ ולפגוע בשכבות החלשות. במקום למסות את בעלי ההון, להלאים את מקורות הטבע, להחזיר את הרווחים הכלואים, הממשלה שוב בוחרת לפגוע בחלשים. מבחינתינו הממשלה הכריזה עלינו מלחמה, ולנו לא נותר אלה להתנגד. אנו לא מתכוונים להמשיך ולשתוק בזמן שאחינו ואחיותינו נרדפים ע״י בנקים וההוצאה לפועל, אינם יכולים לספק לעצמם קורת גג או קיום בכבוד, וממלאים את בתי הכלא. אנו לא נשב בחיבוק ידיים בזמן שהשכונות הפכו לגטאות, מרחבי עוני, כשפחי אשפה הפכו למקורות מזון. כשאימהות אינם יודעות אם יוכלו לספק לילדהם קורת גג, כשזקנים צריכים לבחור בין אוכל לתרופות. משטר הדמים והאכזריות נפסק כאן.

כל האמור דורש התנגדות ומאבק. הגיע הזמן לצאת ממרחבי הפייסבוק, משממת חוסר התקווה, ממגדלי השן ותאוריות האבסרקט. עכשו הזמן לקום כמו פנתרים, להלחם כמו פנתרות. סרבו להמשיך ולבהות במציאות האכזרית, קחו אחריות למען הדור הבא של ישראלים, אלה שמחכים בכיליון עיניים שהעבר ימות. אנו קוראים לכל מי שרוצה חברה אחרת, כל מי שחולם על עתיד שיוויוני, לצאת לרחוב למאבק! גם לחורף יש סוף, תנו לזעם להתחיל את הקיץ!

דיון

3 מחשבות על “"גם לחורף יש סוף, תנו לזעם להתחיל את הקיץ!"

  1. מחזק אתכן נשים ישראליות , אמהות חזקות …מסתבר שהגברים הישראלים ,,, נהרגו או דוכאו ע"י מלחמת ההישרדות , הישועה כבר לא תבוא מהם….המטה למלחמה על – הבית במסתננים \ ומוביל המחאה לצדק חברתי – אילתי …. סיימון בן דוד .

    פורסם ע"י סיימון בן דוד | 7 במאי 2013, 7:57 am
  2. שוב ושוב מתברר שעמוד השדרה של הקיום המזרחי ושל המאבק הן הנשים המזרחיות.
    מחזק אתכן אחיותיי!

    פורסם ע"י ג. אביבי | 2 בנובמבר 2013, 9:20 am
  3. מהפכה במחשבה : יהוה.

    פורסם ע"י גבריאל בן חורין | 23 בדצמבר 2013, 5:37 pm

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קיבלת צו פינוי ? מחוסר דיור?

אל תהיה לבד, צור איתנו קשר והצטרף למאבק למענך ולמען אחרים! Hamaabara@gmail.com

הכניסו כתובת דוא"ל , כדי לעקוב אחרי רשומות חדשות

%d בלוגרים אהבו את זה: